Over Zeegse
menu

Over Zeegse

Zeegse is al sinds jaar en dag bekend als het dorp waar je naast een zandverstuiving ook natte en droge heide, een bos, een riviertje en een pingo ruïne vindt. Kortom je kunt hier op kleine schaal de natuur van heel Drenthe vinden. In het centrum van het dorp bevindt zich de historische brink. Op de Brink is een aantal jaren een bord geplaatst met informatie over de omgeving. Rondom Zeegse is het heerlijk wandelen en fietsen. Wandelend vanaf de brink bent u in vijf minuten op het Pieterpad. 

  • Zeegse heeft ongeveer 550 inwoners. Hoewel er in de Zomer een verdubbeling van inwoners plaatsvindt door de toestroom van recreanten. Supermarkten zijn er niet, maar er is een kleine boerderijwinkel en diverse horeca gelegenheden, waaronder een hotel, campings en restaurants.
  • Zeegse heeft net als veel andere dorpen een actieve vereniging Dorpsbelangen
  • Dorpsbelangen is de spreekbuis naar de gemeente en andere organisaties en organiseert samen met de inwoners allerlei festiviteiten.
  • Vier keer per jaar komt de nieuwsbrief "Het Zeegser Loopje" uit, waarin het wel en wee wordt uitgelicht. De nieuwsbrief wordt digitaal verstuurd.
Website laten maken door Dotsimpel